Gezondheid
comments 11

Deodorant zonder aluminium

Denk ik in de Tuinen een natuurlijke deo-stick te hebben gekocht. Deo kristal staat er op. Zo’n stick die je nat even onder je oksel strijkt. Puur, zonder gekke ingrediënten zoals al die Unilever-achtige deo’s. Dat dacht ik ten minste, maar ik vergat even verder te kijken. Blijkt mijn deo-stick, ook bekend als aluinsteen, te bestaan uit aluminium zoutkristallen. En die bevatten 20 tot 30 procent aluminium. Deze “natuurlijke” deo-stick heeft dus een hogere aluminiumconcentratie dan commerciële deodorants, waarvan het aluminiumgehalte maximaal 7 procent is. Hmm, die kan dus zo weer de prullenbak in.

Je kunt denken waarom maak je je druk om aluminium? Aluminium is mega vocht absorberend en dus het perfecte middel tegen zweet. En aluminium wordt zelfs gebruikt in vaccins voor babies, hartstikke veilig dus.

Dat zeiden ze ook over lood tot de jaren ’70. En laat aluminium nou net als lood neurotoxisch zijn. Er zijn genoeg onderzoeken gedaan die bewijzen dat aluminium alzheimer veroorzaakt. En die toxische stof breekt je oksel niet af, maar stapelt zich op in je lymfeklieren. En je lymfeklieren sturen dit stofje dan weer heel enthousiast naar je hersenen. Dat het nog wordt toegelaten in deodorant is mij een raadsel. Aangezien ik mijn eigen vader aan jonge alzheimer ben verloren is dit voor mij reden genoeg om aluminium zo veel mogelijk te vermijden.

Er zijn aluminium innames waar je weinig invloed op hebt. Via de lucht bijvoorbeeld. Maar wat ik zelf aan aluminium gebruik en naar binnen werk daar heb ik wel degelijk invloed op. Nu heb ik een deodorant besteld waar verschillende andere duurzame mensen erg enthousiast over recenseerden. Hij is aluminium-, parabenen- en zoutvrij. En dan staan er ook nog een Eko en Bio certificaat op. Nu maar hopen dat hij een beetje werkt. Bio is prima natuurlijk, maar ik hoef niet bio te ruiken.

Wij worden niet gesponsord hoor, maar voor wie het wil weten, de deo heet Phyt’s en het betaalbaarst vond ik hem bij www.greenweez.eu

The Journal of Orthomolecular Medicine Vol. 15, 1st Quarter 2000.
http://www.orthomolecular.org/library/jom/2000/articles/2000-v15n01-p021.shtml

 

De duurzame meisjes horen graag wat je van dit onderwerp vindt!

 

11 Comments

  1. Helen Buijs says

    Hoi Sabine, Ik zie dat jouw deo-kristal bestaat uit Ammonium Sulfaat? Het bevat inderdaad geen aluminium. Het is, lees ik, een binding tussen zwavelzuur en ammonium. Ik zal mij er eens in verdiepen!

  2. Dianne says

    En ik was zo blij met mijn aluinsteen: goedkoop, makkelijk, zonder gekke stofjes of conserveermiddel. Ik ga op zoek naar iets anders… Die Deo stick van Pure ga ik ook bekijken.

  3. Mirjam says

    En als je er écht zeker van wilt zijn dat je geen rotzooi in je lichaam stopt of op je lijf smeert… Kijk dan hier eens naar: alles op basis van natuurlijke ingrediënten, niet op dieren getest en een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding, al ruim 35 jaar! http://310002015611.fbo.foreverliving.com

  4. Sandra says

    Lees ik dit goed? Ik gebruik de Deo Crystal Stick van DO2. Bestaat dit uit alluminium zoutkristallen???

  5. Mijn man maakt sinds een paar jaar zelf zijn deo en hij stinkt niet! Wij wonen in de tropen dus een goede deo is geen luxe. Er zijn verschillende recepten te vinden via google, hij maakt het met baking soda (zuiveringszout), kokosolie en een paar druppels essentiële olie, eventueel maizena om dikker te maken omdat de kokosolie vloeibaar is in een warm klimaat. Succes!

  6. vincent says

    je kunt ook heel gewoon iets van soda kristallen nemen, raar maar waar

  7. Angela Ouwehand says

    Ik gebruik sinds kort Tom’s of Maine, ook een heel fijn product en heel effectief. Ik heb de ziekte van Hailey Hailey, een huidaandoening en altijd ellende onder mn oksels. Nu met een gezond dieet en deze deo is het goed onder controle. Ben er superblij mee!!!
    Het is helaas alleen in de US te koop, bijv Walmart maar ook gewoon op internet.

  8. Jaques says

    Dat aluminium Alzheimer zou veroorzaken is al lang weerlegd, hoor! Het klopt dat bij patiënten het hersenweefsel meer aluminium bevat, maar dit is een gevolg van de ziekte, niet de oorzaak. Een oorzakelijk verband is nooit aangetoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *